Ons motto is: "Een handicap is geen excuus, maar juist een réden om te sporten.”

06-05-2020 | 15:39

Karen doet deze zomer samen met haar dochter Britt (16), zoon Kjeld (13) en haar man Peter mee met de Rugzakrun. Britt rent samen met haar broertje en vader de 3km, terwijl Karen al wandelend 10 kilometer aflegt.

Een sportief gezin zo met z'n vieren! Karen: “Ons gezin bestaat uit hardlopers, tennissers, wandelaars... Wel een sportief clubje inderdaad. Ik tennis samen met Britt, en Britt trekt er met de mannen regelmatig op uit om te hardlopen. Zeker tijdens deze corona-periode is het erg fijn om samen te wandelen en hard te lopen.”

Syndroom van Apert
“Britt is geboren met het syndroom van Apert, wat kort gezegd inhoudt dat ze een afwijking heeft aan haar handen, voeten en schedel. Dingen als hardlopen en tennissen zijn hierdoor extra lastig, maar daar laat Britt zich geen moment door uit het veld slaan.”

Sporter met een beperking
Vorig jaar werd ze nog genomineerd tot 'sporter met een beperking van het jaar' in haar gemeente Steenwijkerland. Een mooie verdienste voor haar tomeloze doorzettingsvermogen. “Als Britt iets in haar hoofd heeft, dan gaat ze daar volledig voor”, vertelt Karen. “Soms kost het iets meer tijd, maar ze gaat net zo lang door tot het lukt. Ons motto is: een handicap is geen excuus, maar juist een réden om te sporten.”

Rugzakrun
Karen en Britt houden van sport en zetten zich graag in voor goede doelen. Eerder waren ze al betrokken bij de Run voor Kika en de HomeRide. “We hoefden dan ook niet lang na te denken om mee te doen met de Rugzakrun. We weten als geen ander hoe het is om een rugzakje te hebben. Het leven met een beperking is niet altijd makkelijk; Britt moet voor ieder stapje harder werken dan een ander. Het is een mooi symbool om deze run als hele gezin mét rugzak te doen.”

Moederdag
Aanstaande zondag is het moederdag. Staat er ondanks corona iets leuks op de planning? “De knutsels die de kinderen vroeger op school maakten waren toch het allerleukst, maar daar zijn ze nu helaas te oud voor”, lacht Karen. “Maar meestal word ik wel verwend met een ontbijtje op bed, heerlijk. Voor de rest maken we er een rustig dagje van met z'n allen”.

Help je Karen en Britt hun doel te bereiken?
Doneer op hun pagina:
3 kilometer hardlopen: Team Apert
10 kilometer wandelen: Team Apert 10 kilometer