De leukste sport-alternatieven voor thuis

23-04-2020 | 08:00

Als de persconferentie van afgelopen dinsdag één ding duidelijk maakte was het dit: voorlopig zijn we nog niet terug naar onze 'normale' leefomstandigheden. De sportclubs zullen dan ook nog wel een tijdje gesloten blijven.

Gelukkig zitten trainers en sporters niet bij de pakken neer! Er zijn al talloze sportieve initiatieven ontstaan uit deze nieuwe noodzaak. Allemaal gericht op in shape blijven vanuit huis. Want om fit te blijven hoef je niet (ver) de deur uit: ook in je eigen omgeving is genoeg uitdaging te vinden. We zetten de leukste initiatieven op een rijtje:

Thuis-alternatieven

Met een mooie combinatie van krachttraining, traplopen, springtouwen en yoga kun je prima in vorm blijven. Hardlopen.nl plaatste een praktisch overzicht op hun website.

Trainen met de top

Team.nl brengt topsporters in beeld die vanuit huis fit weten te blijven. Train mee met de groten der aarde. Of wat te denken van Robin van Riel, die deze training met zijn coach bedacht?

Fit in je rolstoel

Zit je in een rolstoel of heb je een andere fysieke beperking? Dat hoeft je niet in de weg te staan om topfit te blijven! TOPFIT zette een serie pittige workouts in elkaar, met aanpassings-variaties voor elke oefening. Verbeter je kracht, mobiliteit, balans en lenigheid in 15 minuten.

Instaworkouts

Check op instagram de hashtag #iksportthuis voor je dagelijkse portie inspiratievideo's en thuisworkouts. Mocht je je sport-motivatie even kwijt zijn, dan vind je hem hier terug!

Krachttraining voor hardlopers

Wil je deze periode benutten om straks nog beter te presteren tijdens je hardloopevenement (zoals de Rugzakrun!), probeer dan eens deze krachtoefeningen voor hardlopers van Japke Janneke.

Naar buiten

Natuurlijk kun je nog steeds je hardloopschoenen aantrekken en gaan! Zoek wel rustige wegen op en houd voldoende afstand. Weten waar je nog meer rekening mee moet houden als je gaat hardlopen in coronatijd? Lees hier onze tips


Train je graag met een doel? Zet dan alvast de Rugzakrun van 27 september in je agenda. Dan weet je waar je het voor doet en staan we deze zomer samen aan de start!