Hans Oorschot (37) en zijn collega’s van Stuurlui lopen voor een toegankelijkere samenleving

27-02-2020 | 13:59

‘Ons webbureau Stuurlui is inmiddels groot genoeg om niet alleen ons werk goed te doen, maar ook wat meer voor de samenleving te kunnen betekenen. Die verantwoordelijkheid nemen we heel graag op ons. Dat we dat voor HandicapNL doen, ligt voor de hand: we maken al jaren hun websites.

We zijn een jong bedrijf en we hebben sport hoog in het vaandel staan. Met het hele bedrijf proberen we elk kwartaal iets nieuws uit. We zoeken dan ook altijd evenementen die daarbij aansluiten. Zo hebben we vorig jaar met drie teams en vier individuele deelnemers de triathlon gedaan. Deze Rugzakrun is een mooie nieuwe uitdaging: iedereen loopt wel al hard, maar zo’n trailrun is weer eens wat anders.

Wat ik hoop dat er gebeurt met het geld dat we ophalen? Ik zou het goed vinden als er nog meer aandacht komt voor toegankelijkheid – dat heeft meteen een mooie link met ons werk. Wij maken websites toegankelijk, het zou ook tof zijn als bijvoorbeeld de horeca gemotiveerd raakt om rolstoelvriendelijker te worden.’

 

Wil jij ook helpen? Doneer aan de Rugzakrun of schrijf je in!

 

Tekst en beeld door: Susan Haveman