Menno Flapper (21) rent samen met trainer Lorenzo Primatesta (51) tien keer zo ver

27-02-2020 | 13:52

 Lorenzo: ‘Toen Menno zich acht jaar geleden aansloot bij mijn groep voor verstandelijk beperkten van de atletiekvereniging in Delft, was één kilometer hardlopen al veel voor hem. Maar hij vond het meteen erg leuk.

Naast de gewone trainingen organiseren we eens per jaar een maatjesproject op de club: ‘Samen Sporten’. We koppelen dan jongeren met en zonder beperking aan elkaar. Die trainen dan samen en uiteindelijk eindigt dat in een ‘Golden Ten’-loop in de binnenstad van Delft, een heel festijn. Die tien kilometer rent Menno nu zonder problemen.

Menno groeit er echt van. Het sociale aspect is heel belangrijk. De meeste Maatjes zijn studenten – dat is toch een heel andere groep dan waar Menno normaal mee omgaat. Hoewel hij niet zo goed verstaanbaar is, heeft hij leuke contacten. Hij zit bijvoorbeeld ook in het Whatsapp-groepje waarin ze foto’s uitwisselen.

Op de atletiekvereniging waren we in het begin best een vreemde eend in de bijt, maar nu lopen ‘mijn’ leden lekker rond en kennen de andere leden hun naam en maken een praatje. Eigenlijk zou dat normaal moeten zijn.’

Steun Menno of schrijf je in!

 

Tekst en beeld door: Susan Haveman