Patrick Roest geeft het startschot op 27 september

26-03-2020 | 12:34

Onze kersverse ambassadeur Patrick Roest (23) geeft op 27 september 2020 het startschot voor de allereerste editie van de HandicapNL Rugzakrun. De regerend wereldkampioen allround schaatsen verbindt zich als ambassadeur aan HandicapNL.

 

Gezond lichaam niet vanzelfsprekend

Patrick Roest beseft als topsporter maar al te goed dat een gezond lichaam niet vanzelfsprekend is. In 2017 brak hij zijn pols en onderarm en moest keihard revalideren om terug te komen. “Mensen met een handicap moeten elke dag een portie doorzettingsvermogen uit de kast halen om voor elkaar te krijgen wat voor velen vanzelfsprekend en gewoon is. Daar heb ik enorm veel bewondering voor.”

 

Patrick steunt doorzetters met dromen

Tijdens de eerste editie van de HandicapNL Rugzakrun geeft Roest het startschot. De deelnemers rennen, rollen of wandelen met een rugzak met zand om geld in te zamelen voor het goede doel. Met dit geld maakt HandicapNL dromen waar van doorzetters met een handicap.

'Mensen met een handicap verleggen dagelijks hun grenzen om voor velen van ons vanzelfsprekende dingen voor elkaar te krijgen.'

Naast de HandicapNL Rugzakrun steunt de veelbelovende Roest ook andere projecten van HandicapNL. Zo reikt hij in december, net als vorig jaar, het Gebaar van waardering uit aan een mantelzorger die met hart en ziel zorgt voor iemand met een handicap.

 

Doe ook mee en ontmoet Patrick

Wil je net als Patrick mensen met een handicap steunen? Doe dan ook mee met de Rugzakrun op 27 september. En wie weet kom jij hem die dag wel tegen?

Schrijf je nu in