Teun (12 jaar) droomt van voetballen in een voetbalteam

08-10-2019 | 07:00

Teun is 12 jaar en heeft het syndroom van Apert. Teun is inmiddels 27 keer geopereerd, kan zijn handen beperkt gebruiken en heeft een rolstoel nodig voor het afleggen van grote afstanden. Hij wordt weleens aangestaard op straat, terwijl hij gewoon wil meedoen, net als ieder ander kind van twaalf. Hij droomt al jaren om in een voetbalteam te voetballen. 

Liesbeth, de moeder van Teun: "Toen Teun 5 maanden was had hij zijn eerste operatie en zo volgden er gemiddeld twee per jaar. Ik ben zo trots hoe hij dit allemaal doorstaan heeft."Het syndroom van Apert is een zeldzame, erfelijke aandoening waarbij de schedelnaden te vroeg sluiten, de groei in het gezicht achterblijft en vingers en tenen korter zijn en vaak zijn samengegroeid. Veel kinderen met deze aandoening zitten daarom al jong in een rolstoel.

De tel kwijt

Toen Teun werd geboren hadden zijn ouders, Jeroen en Liesbeth, al snel door dat er iets niet klopte. Teun is de jongste van vier kinderen. Na de diagnose wisten ze al snel dat hun zoon behoorlijk wat operaties zou moeten ondergaanMet elkaar proberen ze van elk ziekenhuisbezoek en elke operatie een feest te maken. Inmiddels zijn ze de tel een beetje kwijt van het aantal operaties. 

Eindelijk op voetbal 

Maar Teun is een echte doorzetter. Aan de keukentafel zit een vrolijke, goedlachse en soms al een beetje puberende twaalfjarige. Zijn beperking weerhoudt Teun er niet van om te blijven dromen, zijn schouders eronder te zetten en te blijven lachen. Trots laat hij zijn voetbalshirt zien. Sinds dit seizoen zit hij namelijk op voetbal, zijn grote droom. Dankzij een speciaal team kan hij eindelijk net als zijn vrienden op zaterdag voetballen. Maar dat is nog niet alles. Omdat Teun alle kinderen met een handicap een normaal leven gunt, gaat hij geld ophalen voor HandicapNL. Hij doet dit door op 27 september voor de allereerste keer 3 kilometer rennend af te leggen. Zonder rolstoel. Een hele uitdaging voor hem. Hij is al begonnen met trainen. Steun jij hem ook?

Schrijf je in net als Teun of steun hem met een donatie.