Help mee als vrijwilliger

Versterk jij onze Rugzakrun crew?

Om al onze wandel-, rol- en hardloophelden van de Rugzakrun veilig en heelhuids over de finish te krijgen, zijn we op zoek naar vrijwilligers. We hebben jou nodig om deelnemers op weg te helpen bij de start, hen onderweg de goede richting te wijzen, mensen op te peppen bij een rustpunt en medailles uit te reiken bij de finish. Natuurlijk wordt het een onvergetelijke dag. Meld je aan! Met je sportteam, vereniging, familie of vriendengroep meehelpen kan natuurlijk ook! Samen is leuker dan alleen. Ook bij de voorbereidingen de dagen ervoor kunnen we je hulp goed gebruiken. 

Wie ben jij?

  • Je hebt een passie voor (hard)lopen of de zorg
  • Je bent behulpzaam en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel
  • Je bent een echte aanpakker 
  • Vooral: je bent enthousiast, vrolijk en geniet ervan mensen een leuke dag te bezorgen

Op- en afbouw

We zoeken vrijwilligers die bij de startlocatie, de finish of op de route willen helpen met op- en/of afbouwen. Denk hierbij aan het plaatsen of opruimen van spandoeken, kramen, vlaggen en hekken. Dit is op de dag zelf, maar ook de dagen er omheen.

Start en finish

Zo'n paar honderd deelnemers staan op zondag 27 september aan de start. Dé plek waar de deelnemer zijn/haar rugzak vult en leegt en waar de emoties loskomen. Jij draagt bij aan dit belangrijke moment. Je helpt deelnemers bij het vullen van hun rugzak, helpt bij de registratiebalie of begeleidt hen naar de startplek. Daarnaast informeer je deelnemers en het publiek over de voorzieningen en het programma. Bij de finish ontvang je de deelnemers met het juichteam en deel je medailles uit.  

Routecoach

De route start en eindigt bij Militair Revalidatie Centrum in Doorn en loopt over de Utrechtste Heuvelrug. Als routecoach help je de deelnemers op lastige plekken en kruisingen met aanwijzingen. Niet overal is het parcours afgezet met hekken of linten. Je informeert omstanders en andere weggebruikers over de Rugzakrun en biedt een alternatieve route aan.  

Rustpunten

Op de route zijn verschillende rustpunten ingericht. Hier krijgen de deelnemers een gezonde snack en drinken aangeboden. Dit zijn ook dé plekken om de deelnemers aan te moedigen en een hart onder de riem te steken. 

Fotografen

Kun jij goed overweg met je camera en vind je het leuk om de Rugzakrun vast te leggen? Meld je dan aan als fotograaf en wie weet leg jij de deelnemers vast op de gevoelige plaat aan de start, finish of tijdens het moment van de huldiging.  

Wat krijg je ervoor terug?

We zorgen ervoor dat je de hele dag lekker bezig bent! Je draagt bij aan een fantastische, saamhorige dag. Je krijgt een kijkje achter de schermen van een groot sportevenement gedreven door vrijwilligers. Uiteraard is de dag gevuld met gezelligheid, sportiviteit, onverwachte vragen en muziek. Voor eten en drinken wordt gezorgd. Bovendien krijg je een Rugzakrun crewshirt als herinnering aan deze mooie dag!

Hoe meld je je aan? 

Heb je nog vragen of wil je je aanmelden? Stuur dan een mail naar vrijwilligers@rugzakrun.nl en laat weten wanneer je beschikbaar bent en welke werkzaamheden je het leukst vindt. We proberen hier zoveel mogelijk rekening mee te houden.